четвер, 2 січня 2014 р.

Розвиваюча книжечка для Катрусі

Нарешті я завершила грандіозний для мене проект: розвиваючу книгу для доні, якій виповнилось два роки. Працювала по вечорах, ночах приблизно півтора місяці. Інформацію збирала в мережі півроку, довго не наважувалась, здавалось що це дуже складно, але ось книжечка вже подарована доні і ми бавимось тепер всі разом.
Хочу подякувати Тані  за спільний пошив книги, я шила пізніше, коли знайшла, але без цих майстер класів було б сутужно, та Анастасії за прекрасні книжечки від яких очей не відірвати, дуже багато ідей я просто скопіювала, настільки в неї все досконало, що краще годі придумати.

Отже, це титульна сторінка. Зайчик рухає ручками, закриває очка, можна потягнути за вушка. Застібається книжечка на гудзик та петельку, тренуємо пальчики (гудзик - це перші спроби ліпки з полімерної глини, далі в книжці ще багато наліплених гудзиків та фігурок)
Перший розворот - казка про Колобка. Дверці будиночка відкриваються, там живуть дід і баба, Колобок через двері може потрапити на віконце, звідти вискочити та мандрувати по стежині спілкуючись з всіма звірятами.
Перед будиночком росте травичка, можна відгорнути, там сунички, з комина йде дим, можна порухати, сонечко має промінчики за які малечі теж цікаво тягнути.
Всі іграшки чіпаються на ліпучку, в кущиках ховається вовчик, можуть ховатись і інші (це вже доня собі придумала), крім того всі фігурки одягаються на пальчик і ми маємо повноцінний пальчиковий театр, можна розігрувати різні сценки, мої дівчата з задоволенням бавляться іграшками (я теж з ними).
Далі в нас серйозніше - вчимось рахувати та розрізняти форми.
Всі цифри знімаються, потрібно порахувати фігурки та поставити відповідну цифру. Поки вміємо до трьох,але книжечка на перспективу.
Повітряні кульки на магнітних кнопках, знімаємо, просимо дитину поставити на місце, квадратну кульку на квадрат і т.д. Паралельно вивчаються кольори. Додатково шнурочки між кульками, за один тягнемо, спостерігаємо, який йому пара, діткам це дуже подобається, ну і звичайно шнурочок з всякими бусинками, краса каже моя Катруся, перебираючи пальчиками.
Дальше складніше. Тут вже більше завдань, деякі ще не під силу дворічній дитині, але я розраховую, що ми ще довго будемо вивчати книжечку.
На цій сторінці вивчаємо кольори веселки. Стрічки з квітачками треба одягнути на гудзички відповідного кольору, тоді вийде веселка, гудзички мають ножку з бісеринки, так дитині зручніше застібнути гудзик (хороше тренування перед садочком). Далі галявинка з квітками, на кожній живе комашка кольору квітки, називаємо комашку, колір квітки та приліпляємо (все на ліпучку)
Тут живуть сови - мама сова та маленьке. Мама з фетру, зроблена як брошка, можна носити на одязі, мале з полімерної глини, прибажанні можна зняти та носити на шиї на ланцюжку (різниця матеріалів, вчимось відчувати). Щоб зайти до мами сови треба розшнурувати шнурівку у великому будиночку. Совенятко від мами до своєї маленької хатки ходить через лабіринт з травички, по доріжці. Щоб потрапити в хатинку знову тренуємось з гудзичком. І традиційно в травичці хтось ховається.
І останній розворот - зимовий.
 У нас Новий рік, прикрашаємо ялинку. В подарункових коробочках ялинкові прикраси, розвішуємо на гачки, тренуємо пальчики, називаємо кольори. Зверху ангел на кнопочку.
Далі йдемо на вулицю ліпити сніговика. Тут ще є берлога де спить ведмедик, можна розстібнути блискавку та вийняти його.
Остання сторінка з кишенькою, куди можна сховати усі дрібні деталі.
От і все. Робота дуже громіздка, але результат того вартий. Дякую за увагу.

Немає коментарів:

Дописати коментар