неділю, 4 травня 2014 р.

Нова розвиваюча книжечка

Створила першу свою книжку на замовлення для дівчинки Улянки з Києва.


1.     Титульна сторінка. Котика можна брати за ручки, закривати йому очка, рухати за хвостик и вушка, у киці день народження, вона отримала подарунок та повітряні кульки (на магнітних кнопках), вивчаємо кольори, букви, вчимось кріпити кульки. Печемо торт (на липучці), рахуємо до трьох, складаємо від більшого до меншого.




2.     Казка про колобка. Мама, або доня розповідає казку, можна в книжечці, а можна всі фігурки одягнути на пальчики. При бажанні вигадуємо свої казки. Вправляємо пальчики відкриваючи двері в хатку, там живуть баба з дідом, через двері можна пройти до віконечка, закривати відкривати шторки. Глянемо хто в травичці?




3.     Колобок втік та зустрів різних звірят (можна вдягти на пальчик), квіточки рахуємо, крутимо їх голівки в різні сторони.





4.     Квіткова галявинка. Коли на галявинці сонечко, всі комашки сидять на квіточках (кожна на своїй, свого кольору), тут закрила хмарка сонечко, комашки втекли, з хмарки пішов дощик (витягуємо стрічки), дощик пройшов, вийшло сонечко, з’являється веселка (вчимось застібати ґудзики), комашкам допомагаємо повернутись додому.


5.     Сови. Тут два будиночки, у великому живе мама сова, вчимось розв’язувати та зашнуровувати шнурівку. Мама спекла для доні, що живе в маленькій хатці смачний пампушок, допоможемо його передати через лабіринт (по доріжці), так може маленька ходити до мами, теж через лабіринт. Велика сова може бути брошкою, її можна носити на одязі, обидві вдягаємо на пальчики і вигадуємо власні історії!



6.     Новорічна ялинка. Вчимось зачіпати кульки на гачки. Паралельно вивчаємо кольори та рахунок до дев’яти.



7.     Ліпимо сніговика. Складаємо пазл – лисичку. Відкриваємо замочок – хто живе в берлозі? Тягнемо за зірочку, вгадуємо, запам’ятовуєм яка потягнеться за нею.




8.     Кишенька. Всі делалі, що неслухняно вилітають з книжки, складаємо в кишеньку. А іноді там можуть з’являтись несподіванки…

А саму книжечку беремо з собою, наприклад в подорож, у торбинці.
 Дякую всім хто додивився всі фото...

2 коментарі: