неділю, 22 червня 2014 р.

Книжечка про ведмедика

Доброго всім дня! Я сьогодні з новою книжечкою для дівчинки Ярочки, яка дуже любить ведмедиків. В цій книжечці , ведмедик - головний герой. Книжечка про іграшкового ведмедика (йому потрібно придумати ім’я!), який дуже любить слухати казочку про трьох поросят, поратись на городі, збирати грибочки, фрукти, ягоди. Все це він несе в свою барлогу…



1.     Титульна сторінка. У нашої дитинки день народження і вона отримала нову іграшку – ведмедика. Ведмедик у подарунковій коробочці. Застібається книжечка на ґудзичок сову.



2.     Казка про вовка і трьох поросят. Ведмедик дуже любить цю казку. 

   Можна всі фігурки одягнути на пальчики.


 Вправляємо пальчики відкриваючи двері в хатки. Хатки поросятка спочатку будують, особливо треба постаратись, щоб збудувати цегляну хатку. Всі цеглини  на липучці, двері чіпляються за гудзички.

   Вовк виходить з кущів і здуває спочатку дах солом’яної хатки, потім і сам будиночок, теж робить і з хаткою з гілочок.

   А от цегляну не може здути, тому пробує залізти через дах, та поросятка розпалюють вогонь і вовк більше ніколи їх не потурбує. Можемо порахувати квіточки, пташок біля будиночку. Глянемо хто в травичці?







4.     Город. Наш ведмедик – господар, у нього є город, де він вирощує овочі і зберігає їх на зиму. Світить сонечко, але раптом з’явилась хмарка, з неї пішов дощик (витягуємо стрічки), дощик пройшов, вийшло сонечко, з’являється веселка (вчимось застібати ґудзики). Порівнюємо скільки чого росте на городі (один гарбуз, дві капусти, три бурячка і чотири моркви). Квіточки в травичці рахуємо, крутимо їх голівки в різні сторони. 


Кишеньки грядки з фетру для міцності підшиті бавовною





5.     Сад, ліс. У ведмедика є кошик з яким він іде погриби та ягоди, фрукти. Допомагає шукати грибочки йому їжачок (іде через лабіринт біля грибочків), на якому дереві сховане гніздечко? Що знаходиться за галявинкою з суничками?
Яблучка на кнопки, вишеньки - гудзички, грушки - гачки. знову все рахуємо і порівнюємо, більше - менше


 У їжачку маленький магнітик, так він може носити грибочки.




6.     Новорічна ялинка. Ведмедик прикрасив ялинку біля свого житла. Вчимось зачіпати кульки на кнопки. Паралельно вивчаємо кольори та рахунок до дев’яти.


7.     Барлога.  Як на мене, це найцікавіша сторінка. Тут у нас ведмедика хатка, щоб побачити потрібно розв’язати шнурівку. У віконечка можна загальнути, вставлений пластик. Тягнемо за зірочку, вгадуємо, запам’ятовуємо яка потягнеться за нею.

  Тут зберігаються всі запаси, мед, варення, овочі з городу, сушаться гриби, а ведмедик лягає спати в солом’яне ліжечко. 
Все зібране в саду та на городі складаємо на полички, грибочки вішаємо сушитись, вправляємо пальчики, знову шнуруємо.

Варення та бочка меду



     Поки він спить, сон його охороняє сніговичок. 

8.     Кишенька. Всі деталі, що неслухняно вилітають з книжки, складаємо в кишеньку, тренуємось застібати блискавку. А іноді там можуть з’являтись несподіванки…

І як завжди - торбинка для зберігання книжечки.


Щасливий ведмедик із своїм багатством!

Дякую за перегляд!

Немає коментарів:

Дописати коментар