пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Книжечка казок

Доброго дня! Сьогодні представляю нову книжечку казок. Книжечка лише на один розворот проте вмістила в себе пальчиковий театр на три казки, сцену для розігрування казок та багато елементів для розвитку моторики, вивчення явищ та предметів.
развивающая книжка, текстильная книжка


Головна сторінка. Стоїть собі хатка де живуть баба з дідом. Націй сторінці ми розповідаємо «Курочку Рябу» та початок «Колобка». З комина йде дим (рухаємо), вивчаємо складові будинку (вікно, двері, дах). Двері застібаються на ґудзичок, вчимось відкривати, через віконце від баби втікає колобок. Фасад хатки на ґудзичках, знімається, всередині стоїть пічка, де готується колобок. Бабу з дідом можна садовити за стіл. Якщо вгорі відгорнути шторку, побачимо гніздечко з курочкою, яєчками, нижче ховається мишка.





Сцена для розігрування казок. На цих сторінках розповідаємо «Колобок» та «Ріпку». Всі фігурки на ліпучці.  Деякі звірята ховаються, шукаємо. У діда баби є город з овочами та сад з фруктами. Вчимося застібати кнопки, гачки, ґудзички, вивчаємо назви, кольори.  У травичці ховаються грибочки, квіточки, все рухаємо, знаходимо спільні кольори (червоний грибок – червона квітка), рахуємо (все різної к-сті, одна ріпка, дві сунички, три вишеньки, три бурячки і т.д.) В небі може світити сонечко чи падати дощик (хмарка , блискавку розстібаємо і падає дощик)





Пальчиковий театр: "Ріпка"


"Колобок"


"Курочка Ряба"





Кишенька для неслухняних деталей . Тягнемо метелики, спостерігаємо які з’єднані парами. Кишеньки на ґудзичках, ховаємо сюрприз для дитини, або деталі  книжки.

Дякую за увагу!

2 коментарі: