четвер, 25 грудня 2014 р.

Нова розвивальна книжечка

Ще одна книжечка вже поїхала в Київ до дівчинки Іванки. В ній набагато простіші завдання, ніж у всіх попередніх моїх книжках, вийшла дуже яскравою та цікавою. Переплетення зроблене таким чином, що можна розбирати сторінки та розглядати кожну окремо, це також спрощує догляд за нею. В таку книжечку можна додавати ще сторінки з іншими завданнями і тематикою. Розраховані теми та завдання на діток від 1 року.
тиха книга
Далі багато фото

   Титульна сторінка. Зустрічаємо сову. Крильця шуршать, можна закривати очка, летіти. У лапках вшитий бісер різного розміру для того щоб приємно було рухати їх пальчиками. Сова – дівчинка в спідничці та з бантиком, який можна зав’язувати та розв’язувати (тренуємо пальчики та готуємось до дорослого життя).
розвивальна книжка, развивающая книжка, текстильна книжка, Quiet Book

розвивальна книжка, развивающая книжка, текстильна книжка, Quiet Book

розвивальна книжка, развивающая книжка, текстильна книжка, Quiet Book

           Явища природи. З хмарки пішов дощик (витягуємо стрічки), дощик пройшов, вийшло сонечко, з’являється веселка (вчимось порівнювати кольори). Всі хмарки і сонечко ховаються в кишеньку-хмарку, кружечки-метелики чіпаємо на липучку на кишеньці, або на веселку, просимо дитинку посадити кожен метелик на відповідний колір на веселці.



Равлики. Тут ми вивчаємо основні форми і кольори. Складаємо хатки равликів, всі розбираються на три частини – вивчаємо поняття більший-менший. Можемо всі частини хаток поміняти місцями і просити дитинку зробити порядок.


Дерево. На дереві ростуть яблучка (рахуємо), літають комашки, стовбур із шкіри. Під деревом три грибочки – більший, середній, менший, тренуємось розстібати ґудзички. Перебираємо пальчиками травичку, називаємо кольори квіток, рахуємо.


            Їжачок. Хто сховався на квітковій галявинці за білим парканчиком? Щоб дізнатись треба розшнурувати стрічки і відкрити галявинку. Там їжачок з голочками, на які він може збирати яблучка (можна просити допомогти йому зібрати три яблучка і великий грибок, їжачок хоче два яблучка і два грибки і т.д.). Квіточки різної величини, кольору та фактури, чіпаються на магнітні кнопки, тренуємо пальчики.



           Новорічна ялинка. Стоїть красуня на сніговій галявинці. Вчимось зачіпати кульки на гачки, знову вивчаємо кольори – тут їх уже дев'ять, рахуємо.   



     Сніговичок.  Ліпимо сніговичка. Звертаємо увагу на величину кульок. Світить місяць, значить тут у нас ніч, падає сніг. Сніжинки перетягуються, вгадуємо яка потягнеться, пробуємо запам’ятати.


    Кишенька. Всі деталі, що неслухняно вилітають з книжки, складаємо в кишеньку. А іноді там можуть з’являтись несподіванки…

Торбинка теж не проста, квіточки можна знімати з ґудзичків, вдягати назад.

4 коментарі:

  1. Очень красивая работа. Аккуратно и всё продумано. А я почему то боюсь делать игрушки для маленьких деток с пуговичками.. Только это меня и останавливает. (

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Просто нужно очень крепко пришивать и с изнанки я закрепляб нитки и заливаю их клеем, либо горячим или другим, тогда вовсе не оторвать, кроме того - книжка существуэт для игр ребенка со взрослыми. Моя дочка уже год играет и пока все цело.

      Видалити
  2. Юля, красивая книжка! А пуговки снежинки прелесть!

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо! Снежинки мне самой очень понравились, раньше на их месте делала звездочки, но снежинки намного интересней.

    ВідповістиВидалити