четвер, 29 травня 2014 р.

Розвиваюча книжечка для Вікторії

Ця книжечка незвичайна тим, що її замовили ще до народження дівчинки, на перспективу. Ще одна незвичайна річ - мама дівчинки малює картини, титульна сторінка в книжечці зроблена за мотивами маминої роботи.
1.     Титульна сторінка. Мамині улюблені квіти. Мама квіти малює, доня може складати букет. Вчимось застібати магнітні кнопки, розробляємо ручки, пальчики, перебираємо пелюсточки.




1.     Казка про ріпку. Мама розповідає казку, можна в книжечці, а можна всі фігурки одягнути на пальчики. При бажанні вигадуємо свої казки. Ручки рухаються у всіх. Глянемо хто, що в травичці?
1.     Вправляємо пальчики застібаючи квітки на ґудзички, вивчаємо основні три кольори, те саме з хмарками.






1.     Вивчаємо кольори веселки. З хмарки пішов дощик (витягуємо стрічки, розстібаємо блискавку), дощик пройшов, вийшло сонечко, з’являється веселка (вчимось порівнювати кольори). Всі хмарки і сонечко ховаються в кишеньку-хмарку, кружечки з яблучками чіпаємо на липучку на кишеньці, або на веселку.





1.     Равлики. Тут ми вивчаємо основні форми і кольори. Складаємо хатки равликів (всі розбираються), крім того равлики можуть з’їсти листочки (на кнопках), рахуємо вишеньки. Поміж листочків літає метелик та повзає гусінь.






1.     Новорічна ялинка. Вчимось зачіпати кульки на гачки. Паралельно вивчаємо кольори та рахунок до дев’яти.



1.     Ліпимо сніговика. Ліпимо сніговичка, хто прийшов подивитись? Хто ховається за ялинкою (на неї можна прошнуровувати кульки з попередньої сторінки). Допомагаємо лисичці відшукати рибку в озеці (їх там 5). Тягнемо за зірочку, вгадуємо, запам’ятовуєм яка потягнеться за нею.


1.     Кишенька. Всі делалі, що неслухняно вилітають з книжки, складаємо в кишеньку. А іноді там можуть з’являтись несподіванки…





Дякую всім хто мав терпіння додивитись до кінця!

2 коментарі: